19 Kasım 2009 Perşembe

Ve bitti...


Evet; uzun süredir hayalini kurduğum, ulaşmak istediğim yerden artık çok uzaktayım. Aslında hiçbirşeyi insan kendine tek hedef olarak görmemeli. Bizim hayır düşündüğümüz işlerde şer, şer düşündüğümüz işlerde hayır saklı olabileceğini unutmamalı. Ancak bunları yapmak böyle söylemekten çok çok daha zor. Hele bir de istediğiniz şeyin uzun süre hayalini kurmuş, onun tam olarak sizin aradığınız şey olduğunu düşünmüşseniz.

İnsanın hayatında iki şeyin çok önemli olduğunu söylerler: iş ve eş. Ben bugün hayal ettiğim işten uzaklara doğru savruldum. Dert ettiğin şey bu muydu diyeniniz olacaktır. Ancak insan kendisi için her açıdan uygun olduğunu düşünüyorsa, herhangi bir şeyin; kaçırdığınız şey ne olursa olsun bu sizi üzer. Ben de bu gün girmeyi çok istediğim McKinsey&Company'den, mülakatlarda başarı gösteremediğim için artık çok uzaktayım.

Durup diyorum ki bu noktada, "Sen, evet sen çok büyük nankörsün. Elde ettiklerine değil edemediğin az sayıda şeye bakıyorsun. Allah belki de sana şu an sahip olduklarını bile vermemeliydi." Ne var ki, insan daha iyisini istiyor. Bilal ile benzer dertlerimiz var aslında. Gelecek kaygısı, bizi sarıp sarmalamış vaziyette. Belkide son sınıf öğrencilerinin klasik çekincesidir. Nina'ya sormalı, galiba KPSS'ye hazırlanıyordu. Seneye bu vakitte nerede olabileceğim hakkında hiç bir fikir sahibi olmamak, konu iş olunca çok rahatsız edici. Bi işe giremeyeceğim korkusu yok bende. Ancak mutlu olabileceğim bir işe girme kaygısı had safhada. Şu kriz ortamında işini kaybeden bunca insanın yanında bu kaygımın çok komik ve sinir bozucu olabileceğinin farkındayım.

Aslında bu elenmeyi, bi yerde birinin bana haddimi bildirmesi olarak da görüyorum. O adamlar bu gün ayakların yere bassın dedi bana. Bu kadar üzülmem belkide kafamdaki "ben"i değiştirmem gerektiğini hissetmemden ve bunun ağır gelmesindendir. Evet artık şunu anlamalıyım ki; ben hayal ettiğim veya olmak istediğim kişi değil, şu anda bu yazıyı yazan kişiyim. En azından şimdilik. Hayal ettiğim yere ulaşana kadar, oradaymış gibi davranmamayı öğrenmem lazım. Elimin nereye kadar uzanabileceğini iyi düşünmeliyim artık. Tabi eğer daha fazla hayal kırıklığı yaşamak istemiyorsam.

McKinsey benim için ne demekti; gerçekten yapmaktan sıkılmayacağım ve beni tatmin edecek çok istediğim bir iş demekti, rahat bir hayata sıkıntısız bir geçiş, hayallerime giden bir trendi. Ve bu tren bu gün kaçtı... Şu an teselli bulduğum şey ise, şu ana kadar hayatta benim çok istediğim şeyler yerine başıma gelenlere "iyi ki olmuş" demem. İnşallah ileride yine aynısını derim. Son sözüm: Hayırlısı...

Yazımın sonuna, çok sevdiğim Haris Alexiou'dan adını anlamını bilmediğim bu şarkıyı eklemek istedim...



4 yorum:

Nina Noctis dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun diyorum.. Boşver yaa.. Herşeyde bir hayır vardır.. Bunda da vardır eminim...

Siz ikiniz o kadar çok bahsettiniz ki çok merak edip şu McKinsey'i araştırdım..
Aman diyim yani..
Hani şimdi hayal kurarsak ve bu şirketin beni almaya karar verdiğini düşünürsek yemin ederim ben kaçardım..

Ama kaygını çok iyi biliyorum çünkü aynı şey bende de var.. İşe girmek hiç sorun değil ama önemli olan iyi ve istenilen bir yerden hayata atılmak.. Taze bir mezun olarak en iyi dileklerim sizinle.. :D
Denizde balık bol diyerek yüzünü biraz güldürmeye çalışayım.. :) Bu olmadıysa ilerde başkası olur.. ;)

agapimena dedi ki...

Teşekkürler Nina.. Ben de hayır olmasını umut ediyorum. McKinsey zor bi yer evet, ama istediğim bi yer di olmadı. Sağlık olsun..

Evet bence de bizi en iyi sen anlarsın heralde:) İyi dileklerin için sağol. İnşallah hepimiz için gelecek güzel olur. Valla bakalım ilk oltamızı boş çektik:)

BlahBlah dedi ki...

Mc Kinsey deli bir yer ya. şahsen benim oğlum kazansa, "ona hamileyken ne yedim ki ben?" diye düşünürdüm. maliye bakanının orada çalıştığını ve o adamınne deli zeka olduğu düşünüldüğünde, girmenin çok zor olduğunu bilmemek ayıp olur.

ama sonuçta hayal ve hayat senin olsa da ufak bir rüzgar her zaman esiyor.

BlahBlah dedi ki...

ayrıca kendimi mckinsey demeyip mc kinsey dediğim için kınıyorum.

Yorum Gönder

De bişey sende..