8 Aralık 2010 Çarşamba

Bir iktidar nasıl gider

Gün itibariyle Akp'nin zihniyet ve tavır değişimini iyice hissediyoruz. Ramazan'da yoksul sofrasında tanıyıp sevdiğimiz başbakanımızı, artık protestocu gençleri döven polisleri ısrarla savunurken görüyoruz. Söylemi de çok enteresan: "Acaba bunlar siyasal bilgiler öğrencisi mi? Buna bakmak lazım. Bunların hangi çevreler tarafından tezgahlandığını tahmin edebiliyoruz" Yani ortada net bişey yok. Başbakan ne olmuş onu değil de ne olmuş olsa mutlu olur, neyin olmuş olmasını temenni ediyor onu söylüyor. Yani istiyor ki bunlar militan olsun, örgüt olsun, amaç sadece provokasyon olsun.

İyi de bu önyargı, "Başörtülü değil mi hepsi aynı, bunlar hep siyasi simge" diyen önyargıyla aynı değil mi? Siz bu söylemin mağdurları olduğunuz için orada olduğunuzun farkında değil misiniz? Demekki güç gerçekten böyle birşey. Sıradan insanlarla arada çok kuvvetli bir set olabiliyor. Bu seddin inşaatçıları da başbakanın etrafındaki dalkavuklar olsa gerek.

Medyaya sürekli emirler yağdıran, olaylar hakkındaki peşin hükümlü ve ben bilirim tavırlarının kendilerine yaramadığını, artık Akp'nin görmesi lazım. Hükümet demokrasinin kendisinin aleyhine işlediği durumlarda çok kötü bir sınav veriyor. Başbakanın, fakirin iftar sofrasından fildişi kulelere tırmanma yolculuğuna daha ne kadar devam edeceğini merak ediyorum.

Tüm bunların yanında Nur Serter'in çıkıp protesto ve düşünce özgürlüğünden bahsetmesi de ne komik. İkna odalarında demokrasi anlattı sanki. İstanbul üniversitesi önünde başörtüsü zorla çıkarılan, dövülen öğrencileri camdan seyrederken aklından neler geçiriyordu acaba. Ya da Nuray Bezirgan başörtü eyleminde coplanıp bebeğini düşürdüğünde neredeydi?

Süheyl Batum'un kendisine yapılan eyleme faşizanca deyip, Habertürk'te sırf iktidarla aynı söylemde olmamak için "yok o kadar da faşizanca değil" diye kıvırmasıyla da siyasetten bir kez daha midem bulandı. Allahtan Devlet Bahçeli arada çıkıp Calculus anlatıyor da siyasete hala sempati duyuyorum.


2 yorum:

xcuh dedi ki...

Hocam bekledigimiz tatta yazmissin. Durmak yok yola devam, yazmak manasinda dedim :)

agapimena dedi ki...

Valla bizim site olsun ben çok yorum yaparım abi oraya:)

Yorum Gönder

De bişey sende..