21 Aralık 2009 Pazartesi

Bilkent'ten Cem Yılmaz Geçti


Bu akşam uzun zamandan sonra bu kadar güldüm. Cem Yılmaz bugün Mühendislik Topluluğu'muzun davetlisi olarak Bilkent'teydi. İtiraf etmeliyim ki, kafamdaki Cem Yılmaz'dan daha farklı bir adam vardı bugün. Tahmin edeceğiniz üzere çok güldük, yarıldık hatta; ama bazen o kadar sinirlendi ki şaşırdık. Bağırıp çağırmadı tabiki ama çok laf soktu. Bu güzel geceden size bahsetmek istiyorum. Esprileri başkası anlatınca zaten iğrenç olur, bir de blogda bu hiç olmaz. Sadece aklımda kalan bikaç şeyi yazıcam.


Zamanında sıraya giremediğimiz için salona girmek yerine sinevizyondan izlemek zorunda kaldık kendisini. Söylemek istediğim ilk şey, 6 da başlayacağı söylenen gösterinin şaşırtıcı bir şekilde 6 da başlamasıydı. Malum, böyle ünlüler gelince 0 başlama saatleri uzar durur. Gösteri demek de çok doğru değil sanırım, soru cevap formatlı bi etkinlik oldu. Ama milletin sorduğu saçma sapan sorulardan çok biz Cem Yılmaz'ın ayriyetten anlattıklarını veya soruları zevkli hale getirdiği kısımları dinledik. Gerçekten sorulara cevap verdiği kısımlar sıkıcı oldu.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde her yer bedava ColaTurka'larla, Yahşi Batı dekorlarıyla , Kızılderili kızlar ve Kovboy erkeklerlerle doluydu.

Kendisi üniversiteleri geziyormuş bu ara. Koç'a falan gitmiş. Koç'un harçlarıyla baya bi dalga geçti. Koç'un 27.000 TL olan ücretinden bahsederken, birinin kendini 27.500 diye düzeltmesi üzerine, "+ 500 TL rektör bahşişi" esprisine oldukça güldük. Buraya gelirken Bugatti'siyle (belki de Bugatti değildir, espriyle karışık söyledi) kaza yapmış bu arada.

Tahmin edeceğniz üzere her bölümle dalga geçti. Bilgisayar mühendisliğinden birinin sosyal hayat soruları sorması üzerine ot muamelesi yaptı kıza. Salonda hocalar olmasına rağmen affetmedi, her türlü muhabbeti yaptı. Bir kızın "Filmlerinizden çok bahsettik, Yahşi Batının reklamı oldu" sözü üzerine baya bi kızdı kendisi. Kıza gösteri sonuna kadar epey bi yüklendi. 20 kere falan laf sokmuştur heralde. Universitlerde 500 kişiye gösteri yapmakla reklam mı olur falan dedi. Buraya reklam için gelmemiş olabilir tabi ama gelirken de reklamsız geldiği söylenemez.

MT'den kim olduğunu gerçekten merak ettiğim bi vatandaş çıkıp o soruyu soran kız adına, hangi akla hizmetse, özür diledi. "Biz Tayun başkanla çok bu iş için uğraştık, gerekirse gene uğraşırız. Günlerce uyumayız. Bu arkadaş gibileri adına sizden özür diliyorum." falan diye Müslüm fanatiği ses tonuyla bişeyler söyledi. Ya kardeşim, sana ne. İsteyen istediğini sorar. Biraz daha uğraşıp sorulacak sorular listesi de hazırlasaydın bari.

Yine bu vatandaşlar teşekkür etmesi için Cem Yılmaz'a isim listesi vermişler. Tam bir rezillikti. "VIP listesi hazırlayanlar", "Gösteri Sonunda Salonu Toplayacaklar" gibi başlıklar altında isimlere teşekkür etti Cem Yılmaz. Doğal olarak bunlarla çok dalga geçti, biz de çok güldük.

Bugün soru soran arkadaşlar seçmece denk gelmiş. Mikrofonu eline alan "Yaa ben Bilkent Üniversitesinde okuyorooom, bi soru sorcaktaam" falan diye lafa girdi. Amele sorular geldi genellikle. Bol makara oldu.

Cem Yılmaz samimi geldi bana, açık açık posta koydu, fikirlerini söyledi. Artislik de yaptı bol bol. Anladığımız kadarıyla kendisi herkese komik adam olmaktan sıkılmış. Kendi kafasındaki adamlara hitap edicek şeyler yapmak istiyormuş. Yahşi Batı fragmanındaki "Filmi izlediğinizde Adamlar yapmış, helal olsun diyeceksiniz" lafının kendisine garip geldiğini söyleyen birine, böyle düşünen adam filmi izlemesin, oradaki esprileri benimle paylaşamaz zaten falan dedi.

İsim vermedi ama Çok güzel hareketler bunlar'a baya yüklendi. İzdivaç programlarının tiyatroda konu edilmesinin gereksiz olduğundan, zaten programların kendilerinin oldukça komik olduğundan bahsetti. Yine burada İsviçre'den ekrandaki hatuna telefonla yazan emekli beye, kadının "SSK primlerinizi dışarıdan mı ödediniz yoksa kendiniz mi çalıştınız" diye sormasını anlatarak baya güldürdü bizi.

Cem Yılmaz yine beklemediğimiz üzere 3 saatten fazla kaldı. Bu açılardan ünlü adam triplerinde olmaması sebebiyle bir kez daha hayranlığımı celbetti kendisi. Aklımda kalanları yazmaya çalıştım. Öyle dağınık falan oldu. Esprilere çok girmemeye çalıştım. Herşeye rağmen acayip eğlendim, gözyaşlarıyla güldüm. Teşekküler MT, teşekkürler CMYLMZ.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

tam bı gerızekalı yazısı bende utandım kız adına ole soru sorulmaz

agapimena dedi ki...

Zekamı falan tartışmıcam tabiki, ama rahat ol. Kız adına utanmana falan gerek yok. Elalemin derdiyle germe kendini. Kız çok da yanlış bişey demedi, Boru gibi Yahşi Batı reklamı oldu orda. Madem 500 kişiye reklam yapmak umrunda değil, o kadar dekor dizmiceksin. Kaldı ki kız çok salak bi soru sormuş olsa da, onun adına özür dilemek kimsenin haddine değil. İşgüzarlığa gerek yok..

Sertalp Bilal dedi ki...

Etkinlik genel olarak güzeldi, dışarıda izlememize rağmen biz çok memnun kaldık. Ama senin de söylediğin gibi etkinlik sonunda isim okutulması cidden rezaletti. Hadi illa okutacaksınız liste yapın bi tane, nedir ya "VIP Karşılama" "Söyleşi Sonrası Materyal Toplama" falan. Çok ayıp oldu bence, kendisinin konuşmasından da belli oldu sanki.
Dediğim gibi, bence güzeldi ama bir iki eksik vardı. Mühendislik Topluluğu bence bu tür yazıları fanatiklikle bu şekilde cevaplamayıp, okuyup bundan sonraki etkinlikler için ders çıkarmalı.
Kaldı ki, Bilkent gibi bir yerde başka birinin söylediği sözden utanmak asıl "gerizekalılık(?)" değil midir? Nerede özgür düşünce ortamı? Kızın söylediği yanlış üstüne yanlış olsa bile utanacak kişi kendisidir. Asıl bizim utanmamız lazım özür dileyen kişi yüzünden.
Ve ayrıca kız haklıydı, reklam değil miydi Allah aşkına her yerde film temalı nesneler, N sayıda kola, dışarıdaki çadır falan... Cem Yılmaz'ın reklam olmadığını söylemesi gerekiyodu kendini savunmak için, söyledi, kraldan çok kralcı olmaya gerek yok.

agapimena dedi ki...

Blog üstadım demiş, ben daha ne diyim..

Yorum Gönder

De bişey sende..